fbpx

Aesthetic Awards 2023

Ο θεσμός που αναδεικνύει τις σημαντικές προόδους της αισθητικής και της ομορφιάς, σε επίπεδο υπηρεσιών και προϊόντων

Την Δευτέρα 06 Μαρτίου, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Aesthetic Awards 2023. Για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Aesthetic Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις σημαντικές προόδους της αισθητικής και της ομορφιάς, σε επίπεδο υπηρεσιών και προϊόντων από εξιδεικευμένα σημεία παροχής.

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται νομίμως στο χώρο και διαθέτουν εξιδεικευμένα κέντρα, πρωτόκολλα υπηρεσιών και προϊόντα τα οποία τα τελευταία χρόνια, έχουν να επιδείξουν καινοτόμες πρακτικές.

Συνολικά, διακρίθηκαν 42 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Abacosm, ABOUTNET – BIACTIVE, Apalis biomedical, ΑΡΟΜΚΑ, ARIADNE ATHENS SKIN WELLNESS, Artemis Beauty, BABOR (acos cosmetics hellas), BEAUTE MARINE GROUP OF COMPANIES, Beauty For All, Beauty Moments, BIACTIVE, BIOLINE, DERMA CARE CENTER, Gallery Spa anti-aging centre, GLD SYSTEMS, G PACHOPOS SA COSMETICS, Juliette Armand, La beaute by Mikaela Lypaki, La Beaute Medical Spa: Αικατερίνη Λέκκα – Γιολάντα Αγατσίδου, LITTLE SECRETS NATURAL COSMETICS, LUMINA ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, MEDIDROPS GROUP (LUMINAR), Medical and Consulting Services, MEDICONTEC ANTΩΝΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ, MEDIDROPS GROUP (MEDIDROPS), MEDLUX, MF Day Spa, Miss Skin Ελπίδα Κόλντηρη, NetPlanet – MD Professionnel, ORIAD ATHENS, Professional Beauty Services, Pure, RENAISSANCE AESTHETICS, SkinCare Experts, Skin Matters, SKIN4SIN, SWAN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ, Αγάθου Beauty & Spa, ΔΕΡΜΟΓΝΩΣΙΑ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ, Ινστιτούτο Αισθητικής Health & Beauty Ζωγοπούλου, ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΓΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ και ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ – LIFE SECRETS.

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Apalis Biomedical, Beaute Marine Group of Companies, GLD Systems, Little Secrets Natural Cosmetics και Professional Beauty Services.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή του μεγάλου βραβείου της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Swan Beauty & Spa αναδείχθηκε Aesthetic Center of the Year, η Professional Beauty Services αναδείχθηκε Aesthetic Company of the Year και η Juliette Armand όπου αναδείχθηκε Aesthetic Brand of the Year.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κάθε χρονιά το βραβείο δείχνει διψήφια ανάπτυξη και μεγαλύτερη αποδοχή από την αγορά. Συγκεκριμένα φέτος εμφάνισε 10% αύξηση στο σύνολο των υποψηφιοτήτων αλλά και 10% των συμμετεχόντων εταιρειών. Ενώ είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι αυξήθηκε σημαντικά το πλήθος των υποψηφιοτήτων από Εργαστήρια Αισθητικής στις κατηγορίες οι οποίες αφορούν υπηρεσίες και μάρκετινγκ. Τα βραβεία που θα παραλάβουν οι νικητές αποτελούν μια σημαντική ένδειξη αναγνώρισης και καινοτομίας αυτού του χώρου. Θεσμοί βράβευσης όπως τα Aesthetic Awards συμβάλουν στην ανάπτυξη του κλάδου και της επιχειρηματικότητας».

Στην συνέχεια, o Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Aesthetic Awards 2023, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά του αναφέροντας: «Ανεξάρτητα από την κατηγορία κατατέθηκαν υποψηφιότητες υψηλού επιπέδου που συνάδουν με τον ισχυρό επιχειρηματικό ανταγωνισμό στον χώρο σας. Η αξιολόγηση έγινε με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες των ίσων αποστάσεων. Σε πολλές περιπτώσεις ήταν δυσδιάκριτες οι διαφορές μεταξύ των υποψηφιοτήτων αλλά ήταν υπαρκτές. Όλες οι υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες επιδέχονται μικρής ή μεγαλύτερης βελτίωσης. Αυτή άλλωστε είναι η καθημερινότητα όλων μας να προσπαθούμε για το καλύτερο και συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι».

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απηύθυνε η Άννα Γιαννακουδάκη, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Αξιολόγησης, Χημικός-Κοσμητολόγος, Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας (πρώην Τμήμα Αισθητικής Κοσμητολογίας), ΔΙΠΑΕ, η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η τρίτη χρονιά των Aesthetic Awards κατέδειξε το προβλεφθέν: ανοδική πορεία των συμμετοχών αριθμητικά και ποιοτικά. Εργαστήρια και υπηρεσίες Αισθητικής και καινοτόμα καλλυντικά, σε αγαστή μεταξύ τους συνεργασία αλλά και σε ευγενή ανταγωνισμό, πρεσβεύουν και κοινωνούν την αξιοκρατικά κερδισμένη θέση της Αισθητικής και της Κοσμητολογίας μεταξύ των απαραίτητων, ραγδαία αναπτυσσόμενων και δημοφιλών σύγχρονων επιστημών. Η πρόκληση και το κίνητρο της διάκρισης, είναι σίγουρα σημαντικοί πυλώνες της εξέλιξης και της καινοτομίας». Η Άννα Γιαννακουδάκη μετέφερε επίσης χαιρετισμό εκ μέρους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο “Κοσμητολογία” του τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του ΔΙΠΑΕ, αναφέροντας: «Η εξωστρέφεια και η επαφή μεταξύ των διάφορων σχετικών κλάδων (παρασκευαστών καλλυντικών, εργαστηρίων αισθητικής κλπ) σε κάθε περίπτωση, μόνο θετικό αποτύπωμα μπορεί να έχει, πόσο μάλλον στα πλαίσια ενός διαγωνισμού όπου όλοι εργάζονται για έναν σκοπό, την εξέλιξη, την καινοτομία, την διάκριση και την επιβράβευση. Σε κάθε γεγονός σαν το αποψινό, όπου βρισκόμαστε με τέτοια σύμπνοια, υπηρέτες ενός κοινού στόχου όλοι μας, δεν πρέπει να παραλείπουμε να αναφερόμαστε με δυνατή φωνή, στην ανάγκη που όλοι συμφωνούμε ότι είναι επιτακτική, να δημιουργηθούν και πάλι αυτόνομα προγράμματα σπουδών Αισθητικής και Κοσμητολογίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Στην συνέχεια της βραδιάς χαιρετισμό απηύθυνε η Μάγδα Χουρίδου, Πτυχιούχος Αισθητικός  Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος (ΟΣΕΔΑΕ), η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τα βραβεία Aesthetic Awards πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά με σκοπό να αναδείξουν αλλά και να βραβεύσουν καινοτόμες τεχνικές που εφαρμόζονται στα εργαστήρια αισθητικής και τις εταιρείες που προμηθεύουν αντίστοιχα τόσο σε εξοπλισμό μηχανημάτων όσο και καλλυντικών. Η αισθητική προσφέρει το “ευ” στο “ζειν”. Τα Aesthetic Awards ήρθαν να προσθέσουν και το “ευ αριστεύειν”, βραβεύοντας τις καλές πρακτικές, τις καινοτόμες συνθέσεις προϊόντων, τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα στην επιστήμη της αισθητικής. Η ΟΣΕΔΑΕ χορηγώντας την αιγίδα της, φρόντισε να διασφαλίσει και να εδραιώσει την παρουσία στη βράβευση  όσων  επιχειρήσεων και όσων  συναδέλφων αισθητικών τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να ασκούν το επάγγελμα της αισθητικής, με τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που απαιτεί η κατάταξη της  αισθητικής στα επαγγέλματα υγείας».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Ιωάννη Γαλάνη, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Αντιπροσώπων Μηχανημάτων Καλλυντικών Αισθητικής (ΠΣΑΜΚΑ), ο οποίος με τα λόγια του επισήμανε: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Μηχανημάτων και Καλλυντικών Αισθητικής (ΠΣΑΜΚΑ) στηρίζει και χαιρετίζει τα βραβεία Αesthetics Αwards 2023 που αναδεικνύουν τις επιχειρηματικές δυνατότητες φέρνοντας στο προσκήνιο τις υπηρεσίες αισθητικής, τις καινοτόμες θεραπείες με επαγγελματικά καλλυντικά και τις τεχνολογίες αιχμής. Ο κλάδος μας έχοντας αντιμετωπίσει πρωτοφανείς προκλήσεις και δύσκολες περιόδους τα προηγούμενα χρόνια επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ, προσφέροντας στον καταναλωτή την απόλυτη εμπειρία που τον βοηθά να εστιάσει στο selfcare, να αλλάξει με ασφάλεια όλα όσα δεν τον ικανοποιούν δίνοντας έτσι προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες μας. Ο ΠΣΑΜΚΑ αναγνωρίζοντας τη σημασία του παράγοντα «άνθρωπος» σε μία επιχείρηση, επενδύει στον επαγγελματία ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι ανθρώπινοι πόροι μίας επιχείρησης αποτελούν βασικό συντελεστή στην παραγωγή υπηρεσιών. Σε αυτήν τη νέα εποχή η καινοτομία για εμάς είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος, καθώς όσο πιο αποτελεσματική είναι η διοίκησή του, τόσο αυξάνεται η παραγωγικότητα και ο ανταγωνισμός. Προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον στον κλάδο μας; Η αριστεία, η οποία αποτελεί το συντομότερο μονοπάτι για την επιτυχία και την αναγνώριση. Και στα Αesthetics Αwards 2023 είναι εξαιρετικό ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί διακριθέντες υποψήφιοι, που αναδεικνύουν τα πραγματικά οφέλη που προσφέρει η επένδυση και η επιβράβευση».  

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απηύθυνε η Αννα Πατέρα, Γενική Διευθύντρια Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανίας Καλλυντικών (ΠΣΒΑΚ), η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο χώρος της αισθητικής και της ομορφιάς ανέκαθεν χρησιμοποιούσε την φαντασία και τη δημιουργικότητα ως βάση για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, με υψηλή προστιθέμενη αξία. Οι στόχοι του τέμνονται με τους στόχους της Βιομηχανίας Καλλυντικών και μαζί αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις. Το 2023 είναι μία χρονιά-κόμβος με τεράστιες αλλαγές στη νομοθεσία των καλλυντικών και αναθεωρήσεις μιας σειράς Ευρωπαϊκών Κανονισμών και Οδηγιών. Η Στρατηγική για τις Χημικές Ουσίες με στόχο τη Βιωσιμότητα, η Κυκλική Οικονομία και η Ενίσχυση των Καταναλωτών για την Πράσινη Μετάβαση είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα και θα απασχολήσουν τον κλάδο στα επόμενα χρόνια».

Χαιρετισμό στην βραδιά απονομής απηύθυνε ο Δημήτριος Μποζίνης, Πρόεδρος ΣΑΑΤΕΕ, (Σύλλογος Αισθητικών Αποφοίτων Γ/θμιας Εκ/σης Εκπαιδευτικών Ελλάδας), Υπεύθυνος Τομέα Υγείας Πρόνοιας & Ευεξίας, Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας, ο οποίος ανέφερε: «Για 3η συνεχή χρονιά θα αναδειχθεί και θα επιβραβευθεί η πρόοδος στον χώρο της υγείας της ομορφιάς και της αντιγήρανσης, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών, όσο και σε επίπεδο θεραπειών, μηχανημάτων, καλλυντικών κ.α. Οφείλουμε λοιπόν όλοι ανεξαιρέτως, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και πανεπιστήμια, να στηρίζουμε αυτόν τον θεσμό ώστε να ανθίσει ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια».   

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Ευσταθία Γ. Παπαγεωργίου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, ΠΑΔΑ η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο κλάδος της Αισθητικής και της Ομορφιάς είναι ένα από τους πλέον αναπτυσσόμενους και ανταγωνιστικούς κλάδους στην παγκόσμια οικονομία. Η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας αναμένεται να φτάσει σε ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 8% κάθε χρόνο, έως το 2025. Βασικοί παράγοντες που τροφοδοτούν την ανάπτυξη αυτή, ανάμεσα σε άλλους, αποτελούν: Η αύξηση του πληθυσμού μέσης και μεγάλης ηλικίας, η κυριαρχία και προώθηση νέων στυλ μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες και η ενίσχυση της τάσης για υγιεινό lifestyle που περιλαμβάνει τις θεραπείες σώματος και την προσωπική περιποίηση. Τα Aesthetic Awards έχουν στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις σημαντικές προόδους στον τομέα της αισθητικής και της ευεξίας. Υποστηρίζουν την υψηλή ποιότητα στην ειδικότητα, αναγνωρίζοντας και προωθώντας τα καινοτόμα προϊόντα και τις βέλτιστες υπηρεσίες και πρακτικές».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Καθηγήτρια Τμήματος Βιοιατρικών Επιστημών, ΠαΔΑ, Αθανασία Βαρβαρέσου, Φαρμακοποιός, PhD EΚΠΑ, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: « Είναι μια εκδήλωση που τιμά το χώρο της Αισθητικής και της Κοσμητολογίας και συγχαίρω, όλους όσους έχουν εργαστεί τα τελευταία χρόνια για τη διοργάνωση αυτή. Ως Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Αισθητική και Κοσμητολογία του Τμήματος ΒιοΊατρικών Επιστημών ΠαΔΑ και βλέποντας στο χώρο εδώ, πολλούς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές μας  σας προσκαλώ να συνεργαστούμε, σε όποια πρόταση νομίζετε ότι μπορεί να είναι χρήσιμη. Στα πλαίσια του ΠΜΣ έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερα γόνιμες συνεργασίες με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς». 

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Aesthetic Awards 2023, όπου o Δρ. Χρήστος Δούκας και ο Δρ. Ευθύμιος Τσιρίβας, τιμήθηκαν για την Προσφορά τους στην Κοσμητολογία . 

Τα Aesthetic Awards 2023 διεξήχθησαν υπό τις αιγίδες των: Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδος (ΟΣΕΔΑΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Εισαγωγέων Κατασκευαστών Μηχανημάτων Αισθητικής Φυσικοθεραπείας και Παρασκευαστών Καλλυντικών (ΠΣΑΜΚΑ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών & Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ) και ΣΑΑΤΕΕ, (Σύλλογος Αισθητικών Αποφοίτων Γ/θμιας Εκ/σης Εκπαιδευτικών Ελλάδας). 

Χορηγοί επικοινωνίας των Aesthetic Awards 2023 ήταν οι: faysbook.gr, Hello! και thenotebook.gr.  

Στο site www.aestheticawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς. 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email