Δωρεαν webinar: Η λεμφικη μαλαξη και οι εφαρμογες της

Τεταρτη 6 Ιουλιου 2022 20:00

Ομιλητρια: Θεοδωρα Βασιλοπουλου

Full Video

Εισαγωγικα

  • Οι τεχνικές λεμφικής μάλαξης βοηθούν το υγιές λεμφικό σύστημα να μεταφέρει περισσότερο φορτίο πίσω στο φλεβικό σύστημα και ωθούν το οίδημα πίσω στην κυκλοφορία.
  • Η λεμφική παροχέτευση είναι ένα είναι ένα είδος χειρομάλαξης που εφαρμόζεται με πολύ ήπιους, συγκεκριμένους και κυρίως κυκλικούς χειρισμούς επάνω στα λεμφαγγεία του σώματος, στη φορά που αυτά παροχετεύουν προς τους αντίστοιχους λεμφαδένες.
  • Εισηγητής της ήταν ο Δανός Emil Vodder το 1932, που την εφάρμοσε πρώτη φορά στους διογκωμένους λεμφαδένες κρυολογημένων ασθενών του! Οι τεχνικές του είναι παγκοσμίως γνωστές, και αυτές παρουσιάζονται στο παρών σεμινάριο.
  • Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική στην αντιμετώπιση οιδημάτων και τη διαχείριση του λεμφικού συστήματος.

Λιγα λογια απο την ομιλητρια / Teaser Video

Vasilopoulou T (1)

Θεοδωρα Βασιλοπουλου

Η Θεοδώρα-Ευαγγελία Βασιλοπούλου είναι Φυσικοθεραπεύτρια. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε το πτυχίο της το 2003, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από όπου έλαβε το πτυχίο της το 2009, το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (Άσκηση και Υγεία, 2010) και το Διδακτορικό της Δίπλωμα (2021). Από το 2011 έως το 2012 δίδαξε το μάθημα της Εργομετρίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Λάρισας (Παράρτημα Καρδίτσας), ενώ από το 2012 έως το 2013 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός ειδικών μαθημάτων σχετικών με την αναψυχή κλειστών χώρων στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Από το 2019 είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του προγράμματος σπουδών του University of East London στο metropolitan College (Larisa Campus), διδάσκει τα μαθήματα Φυσικοθεραπευτικές Δεξιότητες και Αρχές Φυσικοθεραπευτικής Πρακτικής και είναι Συντονίστρια της Κλινικής Άσκησης των φοιτητών. Έχει δημοσιεύσει κάποιες μελέτες σχετικές με τη φυσική κατάσταση και την υγεία σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά, και έχει πραγματοποιήσει 10 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, ενώ έχει 84 ετεροαναφορές σχετικά με το έργο της στη διεθνή βιβλιογραφία. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως εξωτερική συνεργάτης σε τέσσερα ερευνητικά – εκπαιδευτικά προγράμματα. Διατηρεί εργαστήριο φυσικοθεραπείας στο Βόλο από το 2005, με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών και ογκολογικών περιστατικών, καθώς έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε παγκοσμίως αναγνωρισμένες τεχνικές (Orthopedic Manual Therapy, Manual Lymph Drainage ad modum Vodder, Schroth, Clinical Pilates). Τέλος, διδάσκει σε σεμινάρια με εξειδίκευση τόσο τη θεραπευτική άσκηση όσο και τη λεμφική παροχέτευση.